mihai eminescu

 • Manifestări culturale închinate poetului Mihail Eminescu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sâmbătă, 15 iunie 2024, vor avea loc manifestările culturale prilejuite de împlinirea a 135 de ani de la plecarea în Țara de peste Veac a poetului nepereche Mihail Eminescu.

  11 Iunie 2024
 • Manifestări culturale închinate poetului Mihail Eminescu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului organizează joi, 15 iunie 2023, manifestările culturale prilejuite de împlinirea a 134 de ani de la plecarea în Țara de peste Veac a poetului nepereche Mihail Eminescu.

  1 Iunie 2023
 • Slujbă de pomenire pentru poetul național Mihail Eminescu și recital din lirica eminesciană de Ziua Culturii Române

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit  la Catedrala Arhiepiscopală în Ziua Culturii Române slujba de pomenire a poetului național Mihail Eminescu. La manifestările omagiale au participat preoți și iubitori ai personalității poetului Mihai Eminescu și ai operei sale.

  Manifestările comemorative au continuat la Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Așezământului „Sfântul Antim Ivireanul”, unde actorul Alecsandru Dunaev a recitat versuri din lirica eminesciană, fiind acompaniat la pian de doamna profesor Galina Nemțanu.

   

  15 Ianuarie 2023
 • Slujbă de pomenire și manifestări culturale pentru poetul Mihail Eminescu

  Poetul Mihail Eminescu a fost omagiat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, la împlinirea a 133 de ani de la mutarea la cele veșnice. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de parastas în Catedrala Arhiepiscopală și la statuia poetului din Scuarul Mihail Eminescu, manifestările fiind încheiate prin spectacolul de muzică și poezie „Crăiasă alegându-te”, susținut de actorul Cristian Iacob împreună cu soprana Monica Valentina Scurtu și pianista Galina Nemțanu în Așezământul „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

  15 Iunie 2022
 • Poetul Mihail Eminescu va fi omagiat la împlinirea a 172 de ani de la nașterea sa

  Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, Arhiepiscopia Râmnicului  organizează o serie de manifestări duhovnicești-culturale prilejuite de împlinirea a 172 de ani de la nașterea poetului Mihail Eminescu.

  1 Ianuarie 2022
 • „Ne revine misiunea de a răspândi razele luminoase cu care soarele amintirii poetului iubit încălzește necontenit inimile noastre”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie după slujba de pomenire a poetului Mihail Eminescu

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit marți, 15 iunie 2021, la Altarul de Vară al Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ierarh Nicolae” slujba de pomenire a poetului Mihail Eminescu la împlinirea a 132 de ani de la plecarea în Țara de peste veac.

  15 Iunie 2021
 • „Versul lui Mihai Eminescu era expresia lirică a unui solemn elogiu capabil să pătrundă veșnic în conștiința unui popor”

  „Universul poeziei eminesciene reprezintă un prilej spre o cugetare adâncă, întrucât Mihai Eminescu era suflet în sufletul neamului său, versul său era expresia lirică a unui solemn elogiu capabil să pătrundă veșnic în conștiința unui popor”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul manifestărilor comemorative închinate poetului Mihai Eminescu, la împlinirea a 171 ani de la naștere.

  Evenimentul s-a desfășurat în prezența oficialităților locale, alături de care au participat  preoți și oameni de cultură.

  12 Ianuarie 2021
 • Slujbă de pomenire și recital din lirica eminesciană

  Râmniceni, iubitori ai liricii eminesciene, au participat luni, 15 iunie, la o serie de manifestări cultural-religioase, prilejuite de împlinirea a 131 de ani de la mutarea la cele veșnice a poetului național Mihai Eminescu.

  15 Iunie 2020
 • Slujbă de pomenire pentru poetul Mihai Eminescu și recital din lirica eminesciană

  Râmniceni, iubitori ai personalității poetului Mihai Eminescu și ai operei sale, au participat miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la o manifestare cultural-religioasă, prilejuită de împlinirea a 170  de ani de la nașterea marelui poet. Evenimentul comemorativ a fost organizat de Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Ariel” din Râmnicu-Vâlcea, la Centrul Eparhial.

  15 Ianuarie 2020
 • Dor de Eminescu ...

  Miercuri, 15 ianuarie 2020, Arhiepiscopia Râmnicului  organizează o serie de manifestări duhovnicești-culturale prilejuite de împlinirea a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

  1 Ianuarie 2020
 • Slujbă de pomenire a poetului Mihai Eminescu și recital din lirica eminesciană

  Râmniceni, iubitori ai liricii eminesciene, au participat sâmbătă, 15 iunie, la bolnița Adormirea Maicii Domnului, la bustul poetului Mihai Eminescu și în sala Iosif Episcopul a Casei Sfântului Calinic ale Centrului Eparhial, la o serie de manifestări cultural-religioase, prilejuite de împlinirea a 130 de ani de la plecarea în Țara de peste Veac a poetului național Mihai Eminescu.

  15 Iunie 2019
 • Recital din lirica eminesciană la Râmnicu-Vâlcea

  Râmnicenii sunt invitați să participe sâmbătă, 15 iunie, ora 10:30, în sala Iosif Episcopul a Casei Sfântului Calinic a Arhiepiscopia Râmnicului, un recital extraordinar din lirica eminesciană, susținut de actrița Lamia Beligan. Recitalul va fi acompaniat la pian de prof. Galina Nemțanu, oboi - Dorin Farcaș, chitară - pr. prof. dr. Siluan-Dumitru Scurtu. De asemenea, invitată la acest eveniment, pentru un moment artistic, este soprana Monica-Valentina Scurtu.

  10 Iunie 2019

Pagini