manastirea cozia
-
Cinstirea icoanei Maicii Domnului „Hodighitria” de la Mănăstirea Cozia
Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit miercuri, 4 august, Sfânta Liturghie în altarul de vară al Mănăstirii Cozia, la sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului „Hodighitria” sau „Îndrumătoarea”.
4 August 2021 -
„Fiecare Persoană a Sfintei Treimi manifestă unitatea desăvârşită faţă de celelalte două Persoane”, a spus Chiriarhul Râmnicului la hramul Mănăstirii Cozia
Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cozia, care și-a sărbătorit hramul, Praznicul Sfintei Treimi.
21 Iunie 2021 -
Hramul Mănăstirii Cozia
Numeroși pelerini din întreaga țară au participat luni, 17 iunie, la hramul bisericii Sfânta Treime a Mănăstirii Cozia, ctitoria voievodului Mircea cel Mare din stațiunea vâlceană Călimănești-Căciulata. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în Altarul de vară de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.
17 Iunie 2019 -
Pocăința, învierea sufletului din moartea duhovnicească
„Omul trebuie să-L caute întotdeauna pe Dumnezeu, mai ales prin pocăință, cu atât mai mult în această perioadă a Triodului, când toate cântările slujbelor, toate cuvintele din Evanghelie nu au altă menire decât de a ne apropia și mai mult de Dumnezeu și de a ne îndrepta sufletul”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Înaltpreasfinția Sa a rostit aceste cuvinte duminică, 24 februarie, cu prilejul săvârșirii Sfintei Liturghii în biserica „Sfânta Treime” a Mănăstirii Cozia, ctitoria voievodului Mircea cel Mare.
24 Februarie 2019 -
Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie l-a instalat pe noul stareț al Mănăstirii Cozia
„Începând cu această zi, Mănăstirea Cozia renaște duhovnicește”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, duminică, 4 noiembrie, la instalarea părintele protosinghel Veniamin Luca, cel de-al 85-lea stareț al mănăstirii.
4 Noiembrie 2018 -
„Oamenii care I-au adus osanale, care L-au slăvit și care L-au cinstit, peste numai câteva zile, vor striga în curtea lui Pilat: Răstignește-L! Răstignește-L!”, a spus IPS Varsanufie în Duminica Floriilor la Mănăstirea Cozia
Duminică, 1 aprilie, la Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cozia. Alături de Înaltpreasfinția Sa, a fost prezent un sobor de preoți și diaconi, dar și mulțimea de credincioși care au sărbătorit Praznicul Floriilor în ctitoria Voievodului Mircea cel Bătrân.
1 Aprilie 2018 -
Voievodul Mircea cel Bătrân pomenit la 600 de la trecerea la cele veșnice. IPS Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie și Slujba de parastas la Mănăstirea Cozia
Astăzi se împlinesc 600 de ani de trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, apărător al neamului românesc și ctitor de lăcașuri sfinte. Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit cu acest prilej Sfânta Liturghie și Slujba de pomenire în ctitoria voievolui, Mănăstirea Cozia, în pronaosul căreia a fost înmormânt.
31 Ianuarie 2018 -
Chiriarhul Râmnicului: „Cuvântul Mântuitorului schimbă inima vameșului Zaheu și a familiei sale”
Duminică, 21 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cozia unde a fost cinstită Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, așezată în catapeteasma bisericii, și a fost pomenit ctitorul mănăstirii, Voievodul Mircea cel Bătrân, pentru comemorarea căruia în Arhiepiscopia Râmnicului se desfășoară zilele acestea mai multe evenimente spiritual-culturale.
21 Ianuarie 2018 -
Slujbă de pomenire pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia
Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de pomenire pentru Voievodul Mircea cel Bătrân, ctitorul Mănăstirii Cozia. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți părinții stareți ai mănăstirilor vâlcene, mai mulți preoți și diaconi, precum şi oficialităţi locale şi personalităţi culturale, istorici de marcă şi numeroşi credincioşi.
28 Ianuarie 2017 -
Simpozionul Internațional „Sfântul Antim Ivireanul – Cultura și spiritualitatea europeană și caucaziană de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea”
Arhiepiscopia Râmnicului în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, Academia Oamenilor de Știință din România, Academia Națională de Știință din Georgia, Centrul de Studii si Cercetari Religioase si Juridico-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste (mozaică, creștina și islamică) - afiliat Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, Universitatea din Silesia din Katowice (Polonia) a organizat Simpozionul Internațional „Sfântul Antim Ivireanul – Cultura și spiritualitatea europeană și caucaziană de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea”
18 Septembrie 2016