Eşti aici

Parohia Lăcușteni
Parohia Lăcușteni
Parohia Mădulari
Parohia Mădulari
Parohia Amărăști
Parohia Amărăști
Parohia Zăvoieni
Parohia Zăvoieni
Parohia Râmești
Parohia Râmești
Parohia Ștefănești
Parohia Ștefănești
Parohia Zgubea
Parohia Zgubea

Ziua Copilului în Protoieria Drăgășani

7 Iunie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și activități cu tineretul au fost organizate mai multe activități în Protoieria Drăgășani cu prilejul Zilei Copilului.

La Parohia Mădulari, cu prilejul Zilei Copilului, părintele Daniel Ionut Sichigea, după cateheza susținută, a organizat diferite jocuri și concursuri împreună cu copiii din cadrul proiectului "Hristos Împărtășit copiilor". Cel mai apreciat concurs a fost cel de desenat pe asfalt în urma căruia copiii au fost premiați.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, la Parohia Zăvoieni din comuna Măciuca s-a  desfașurat o activitate cu elevii Liceului din Măciuca. În cadrul activității elevii au avut de realizat desene specifice zilei de 1 Iunie, iar la sfârșitul activității părintele Vasile Narcis Istratie le-a explicat semnificația zilei de 1 Iunie și istoricul acesteia și prin cateheza Depre importanța venirii la Sfânta Biserică a tinerilor.

Evenimentele organizate în cinstea Zilei Copilului la Parohia Zgubea au fost diverse, începând de la rugăciuni, cântece, poezii şi jocuri specifice vârstei copilăriei. Aceste evenimente au avut  drept scop de a-i bucura pe cei mici, în special pe cei cu o situaţie materială precară, dar şi de a-i apropia de Dumnezeu

La Parohia Râmești, părintele Angelica Narcis, în parteneriat cu doamna profesoară de Religie de la Școala Gimnazială Râmești, au organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului diferite jocuri împreună cu copiii, iar la final aceștia au prezentat o mică scenetă în fața oamenilor.

Și la Parohia Lăcușteni a fost evidențiată Ziua Internațională a Copilului. Părintele Constantin Constantinescu le-a vorbit copiilor despre copilăria Mântuitorului Hristos și în parteneriat cu Școala Gimnazială Lăcușteni a organizat jocuri și concursuri.

La Parohia Amărăști, părintele Adrian Catana a desfășurat o activitate, "Școala după școala", unde copiii supravegheați de cadrele didactice și-au pregătit temele. Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, după cursurile de Limba Engleză, doamna profesoara Sichigea Anca a organizat la Biserică un concurs de desene pe asfalt.

 

 

Alte articole despre: