Eşti aici

Tabăra „Bucuria Sfântă a Meşteşugului” la Mănăstirea Hurezi

17 Iulie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 11-16 iulie 2016, s-a desfășurat cea de-a doua tabără pentru copii și tineri, Bucuria Sfântă a Meşteşugului,  organizată de Arhiepiscopia Râmnicului prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul.

În această tabără au participat 16 elevi ai Liceului Sfântul Antim Ivireanul din Municipiul Bucureşti, însoţiţi de prof. Badea Elena şi prof. Nantcu Ioana.

Tabăra Bucuria Sfântă a Meşteşugului a prilejuit participanților redescoperirea meşteşugului olăritului şi a broderiei, dar și a portului, obiceiurilor și tradiţiilor specifice zonei Horezu, elemente care reflectă întru totul modul în care comunitățile aflate în apropierea mănăstirilor au transpus în viața cotidiană valorile spiritualității creștine.

Participanții la tabără au participat la un adevărat curs de artă brâncovenească în cadrul prezentării mănăstirii, a paraclisului, schiturilor, muzeului și cuhniei, dar și la o serie de cateheze în cadrul cărora au fost prezentate chipurile Sfinților Martiri Brâncoveni. Totodată, participarea la programul de rugăciune și la Sfânta Liturghie, au împlinit  rolul formativ pe care îl au taberele creștine în viața tinerilor.

Alte articole despre: