Eşti aici

Starețul Mănăstirii Suiești a susținut cea de-a doua conferință duhovnicească de la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

31 Martie 2021 / Învățământ

Protos. Antim Motorga, starețul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe –Suiești, a vorbit marți 30 martie, în cadrul celei de-a doua seri duhovnicești de la la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea despre Sfântul Ioan Scărarul, pildă a rugăciunii și a trăirii în Hristos.

Evenimentul, desfășurat în paraclisul Seminarului teologic a putut fi urmărit online, întrucât prezența prezența fizică a fost limitată.

Părintele Antim a amintit că „în Scara, Sfântul Ioan Scărarul scrie că rugăciunea, pentru cel care se roagă, este de patru feluri: rugăciune întinată, rugăciune furată, rugăciune pierdută și rugăciune curată. De aceea, cine dorește o rugăciune curată trebuie să aibă o viață curată, cum, de altfel, cel care are viață întinată are și rugăciune întinată. Privitor la rugăciune, Sfântul Ioan Scărarul îndemna astfel: Nu te lepăda când ți se cere pentru sufletul cuiva a te ruga, chiar de nu ai rugăciune, căci adeseori credința celui ce cere mântuiește și pe cel ce cu zdrobire se roagă. Nu te înălța când te rogi pentru alții și ești auzit, căci credința acelora a lucrat și a putut”.

Alte articole despre: