Eşti aici

Programe catehetice în Protoieria Drăgășani

29 Noiembrie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și prin îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, parohiile din Protoieria Drăgășani desfășoară programe catehetice și întâlniri cultural-educaționale săptămânale.

Astfel, părintele Mihai Sorin de la Parohia Blejani-Scundu le-a vorbit celor prezenți în biserică despre harul dumnezeiesc, temă propusă și de către părintele Nicolae Diaconu de la Parohia Dozești. La biserica Parohiei Zăvoieni din Măciuca, părintele Vasile-Narcis Istrate a dialogat cu cei prezenți despre înțelesul și folosul duhovnicesc al Sfintei Cruci, iar părintele Gheorghe-Ciprian Radu de la Parohia Drăganu a susținut cateheza despre Sfinții Îngeri, ființe spirituale prezente în viața credinciosului, subiect dezbătut și în biserica parohiei Lungești de către părintele Claudiu Rotea.

Prin deosebita colaborare dintre preoți și profesorii de Religie, în cadrul Parteneriatelor dintre Biserică și Școală, copiii din clasele pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Rusănești au primit mapele necesare la ora de Religie, cât și rechizite școlare, proiect realizat prin implicarea preoților Mihai-Gabriel Făurar, Cristian Irimia și Nicolae Diaconu.

Tema Nădejdea, virtute teologică a fost susținută la Parohia Lunca Stănești de către părintele Dumitru Popa, în vreme ce la Parohia Giulești a avut loc întâlnirea catehetică cu titlul  Maica Domnului, chip al smereniei și ascultării, propusă de părintele Cristia Irimia n. În municipiul Drăgășani, la Parohia Sfântul Gheorghe Isvoranu, părintele Cătălin Olteanu le-a vorbit credincioșilor despre sărbătorile creștine.

„Toate întâlnirile catehetice au fost gândite și propuse de către părintele protoiereu Daniel Bîrneață, alături de preoții implicați în proiectul catehetic, în cadrul Biroului de cateheze și activități cu tinerii al Protoieriei noastre, ca discuții libere, actuale și cu aplicabilitate în viața de zi cu zi a creștinului ortodox, fie el copil, tânăr sau vârstnic, susținute de fiecare preot în biserică sau școală, alături de profesorul de Religie. De aceea, considerăm că este necesar să privim lucrurile cu seriozitate și bucurie, să împrospătăm rugăciunea din noi și prezența preotului în viața comunității, atenți fiind la îndemnul Mântuitorului, Cel care ne-a trimis în acest apostolat educațional: Cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în Împărăția cerurilor (Matei V, 19)”, a subliniat părintele Luca-Georgian Sîia, responsabil cu cateheza și activități cu tinerii, în cadrul Protoieriei Drăgășani.

Alte articole despre: