Eşti aici

Ziua Iei, sărbătorită de Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

27 Iunie 2022 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului au organizat vineri, 24 iunie, la Muzeul Satului de la Bujoreni, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Iei.

Costumul popular reprezintă, fără îndoială, un simbol al identităţii şi creativităţii populare româneşti, motiv pentru care membrele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe s-au întâlnit într-un cadru de poveste la Muzeului Satului de la Bujoreni. Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele în termeni populari, precum și sărbătoarea internațională a iei au adus multă bucurie în sufletele doamnelor prezente, îmbrăcate cu ia tradițională românească. La întâlnire a fost invitat noul îndrumător spiritual al Asociației, Pr. Prof. Dr. Siluan Dumitru Scurtu, care a rostit un cuvânt de învățătură despre însemnătatea zilei de 24 iunie în viața creștinilor. Membrele asociației au discutat despre proiectele care sunt în derulare și despre modul în care va fi desfășurată activitatea pe timpul verii.

 Alături de membrele Ligii a fost prezentă și doamna Adriana Viorica Iancu, Consilier la Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului și colaboratoare a Asociației.

„Întrucât, prin activitățile noastre noi căutăm să concretizăm în fapte iubirea noastră față de Dumnezeu, ajutând pe semenul aflat în suferință sau lipsuri, am dorit ca această reîntâlnire să fie așezată sub binecuvântarea rugăciunii. În cadrul întâlnirii, Pr. Prof. Dr. Siluan Dumitru Scurtu a rostit un cuvânt duhovnicesc despre însemnătatea darului nașterii de prunci în familia creștină de odinioară, despre Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, ca model de viață pentru creștinii de astăzi și despre rolul familiei creștine în nașterea de fii trupești și duhovnicești”, a precizat doamna Delia Zamfirescu, președinta Asociației Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului.

Alte articole despre: