Eşti aici

Spectacol la Centrul Eparhial dedicat Centenarului

29 Noiembrie 2018 / Învățământ

În cadrul parteneriatului educațional dintre Arhiepiscopia Râmnicului și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, elevii Școlii Generale Take Ionescu din Râmnicu-Vâlcea în colaborare cu Sectorul Învățământ și Activității cu tineretul au organizat joi, 29 noiembrie, la Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic, un spectacol de poezie, cântece patriotice și piese de teatru.

Evenimentul, coordonat de doamnele Florina Soare și Laura Lăcraru împreună cu părintele Cristian Bănuță, Consilier Învățământ și Activități cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a subliniat importanţei actului Unirii, dar şi jertfa de secole a eroilor care şi-au dat viaţa pentru realizarea unirii tuturor românilor.

Copiii, cu sprijinul profesorilor, au pus în scenă un spectacol de excepţie în care au prezentat spiritualitatea și faptele de eroism ale poporului român.

La final, părintele Cristian Bănuță a mulțumit doamnelor și domnilor inspectori care au participat la acest eveniment, colegiului profesoral și elevilor Școlii Take Ionescu, subliniind că „Ortodoxia face parte din fiinţa acestui neam și de aceea sentimentul religios a fost mărturisit în multe din cântecele și poeziile patriotice. Biserica, prin tipărirea cărților liturgice, prin sprijinirea învățământului în limba poporului, a contribuit la păstrarea sentimentului de unitate națională”.

Alte articole despre: