Eşti aici

Activități educative la Parohia Valea Bisericii

30 Mai 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Valea Bisericii-Orlești din Protopopiatul Drăgășani s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Simpozionului religios-cultural „Biserica și Școala au înălțat neamul românesc. Neamul românesc a făurit eroi!”.

În cadrul parteneriatului dintre parohie și școală, la această manifestare anuală de comemorare a eroilor neamului românesc, au luat parte 60 de elevi ai Școlilor Orlești și Scundu, însoțiți de cadre didactice. După Sfânta Liturghie, în ziua Praznicului Înălțării Domnului a avut loc o prezentare documentară despre viața și activitatea Patriarhului Justinian Marina și despre suferințele celor închiși în vremea comunismului.

Credincioșii prezenți la această sărbătoare națională au intonat împreună cu copiii cântece patriotice și imnul național. La finalul procesiunii de la monumentul eroilor din mijlocul comunei, s-au depus coroane de flori și s-au înălțat rugăciuni de pomenire în cinstea celor ce s-au jertfit pentru ca noi să fim liberi într-o țară unită.

Alte articole despre: