Eşti aici

Slujba Canonului Mare la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

27 Februarie 2017 / Învățământ

Luni, 27 februarie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit slujba Canonului Mare la paraclisul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea. 

Alături de Preasfinția Sa au fost prezenți părintele Dr. Ștefan Zară, directorul Seminarului Teologic și părinții profesori ai instituției de învățământ teologic. La finalul slujbei, în cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfințitul Emilian a arătat importanța postului pentru formarea noastră duhovnicească, subliniind că omul nu se poate elibera de patimile păcătoase decât numai prin rugăciune şi post, virtuţi care izvorăsc din credinţă puternică. Adresându-se elevilor seminariști, Preasfinția Sa i-a îndemnat să descopere în scrierile duhovnicești roadele postirii în viețile părinților cu viețuire sfântă, arătând că dreapta credință este lucrătoare prin rugăciune și prin post, prin iubire smerită și milostivă.

La finalul vizitei, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de binecuvântare și membrilor grupului catehetic „Sfântul Ioan Botezătorul”, care se întâlnesc săptămânal  la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”.

Alte articole despre: