Şi eu vreau să învăţ!
În zilele de 26 şi 27 martie, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului a avut loc în cadrul orelor de cateheză săptămânală ultimele două etape din Secţiunea Multimedia pentru Concursul Naţional, Biserica şi Şcoala din sufletul meu.
În zilele de 26 şi 27 martie, după terminarea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului de Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul a avut loc în cadrul orelor de cateheză săptămânală ultimele două etape din Secţiunea Multimedia pentru Concursul Naţional Biserica şi Şcoala din sufletul meu, la care este înscrisă şi echipa Parohiei Valea Bisericii, sub coordonarea preotului paroh, Siia Luca-Georgian şi cu implicarea domnului profesor de limba română, Dragoş Zaharia.
Au fost implicate de asemenea, doamna profesoară de Religie, Didona Argentoianu si doamna profesoară Aritina Dumitrescu de la Şcoala Orleşti. Pe parcursul celor trei luni de derulare a proiectului educaţional-parohial Şi eu vreau să învăţ, proiect ce alcătuieşte portofoliul nostru pentru concurs, au fost implicaţi un număr de 40 de elevi şi tineri din parohie şi şcoală.
Astfel, trupa de teatru Aşchiuţele, alcătuită din elevi ai Şcolilor Orleşti, Scundu şi Tudor Vladimirescu din Drăgăşani au prezentat o scurtă scenetă de teatru, cu iz hazliu, însă plină de învăţăminte moral-educative, preluată şi adaptată din Amintiri din copilărie de Ion Creangă, intitulată sugestiv, Şcoala din Biserica. Prin acest moment teatral a fost remarcată şi Ziua Mondială a Teatrului, toţi copiii fiind îndemnaţi să ia parte la viaţa artistic-creativă si culturala din satul nostru, fie din postura de protagonişti, fie ca şi spectatori, urmărind desigur latura educativ-morală a tineretului creştin-ortodox din comunitatea noastră.
Ultima etapă pregătită pentru Concursul Naţional a constituit-o interviul realizat în biserica noastră, în mijlocul tinerilor, cu doamna profesoară de Limba română, Aritina Dumitrescu de la Şcoala Orleşti, reporter fiind eleva Ciucă Maria-Valentina din clasa a VII-a, dialogandu-se despre educaţia religioasă şi cognitivă a tineretului creştin-ortodox, azi: Educaţia deprinsă în Biserică, Şcoală şi Familie constituie în comunitatea noastră < sufletul satului >, pentru că aici se vindecă setea de mântuire!, după cum remarca doamna profesoară în interviul acordat.