Eşti aici

Serbarea Grădiniței Toți Sfinții

24 Iunie 2016 / Învățământ

Joi, 23 iunie, Sala de conferințe a Bibliotecii Județene Antim Ivireanul din Râmnicu-Vâlcea a găzduit Serbarea Grădiniței Toți Sfinții.

Serbarea, un moment așteptat deopotrivă de părinți, cadre didactice și preșcolari, a oferit  momente și sentimente unice fiecărui participant, izvorâte din candoarea protagoniștilor, din neîntrecuta spontaneitate și sinceritate, din naturalețea și firescul comportamentului lor scenic.

Aflată în curtea Bisericii Toți Sfinții din Râmnicu-Vâlcea, instituția de învățământ a devenit un model al cooperării dintre Biserică și Școală în educarea copiilor.

Valori precum adevărul, binele, ajutorarea semenului, cinstirea lui Dumnezeu, a părinților și a familiei, respectul și toate celelalte, sunt împărtășite copiilor deopotrivă prin povești cu zâne și feți frumoși, cu fete harnice și fete leneșe, cu bravi cavaleri care luptă cu balauri pentru salvarea prințeselor, dar și prin învățarea acestora să se roage pentru părinți și frați, prin educarea simțului estetic în cadrul activităților de pictură religioasă, sau prin învățarea colindului sfânt și bun în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sub semnul veseliei, serbarea a încununat activitățile didactice desfășurate în anul școlar 2015-2016, fiind însă și un moment în care a fost exprimată recunoștința părinților pentru misiunea dascălilor, dar și aprecierea dascălilor față de parteneriatul activ și rodnic dintre Școală, Familie și Biserică în educarea copiilor.

Alte articole despre: