Eşti aici

Proiectul catehetic ,,Nimic fără Dumnezeu” la Parohia Bercioiu

13 Septembrie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Bercioiu din Protopopiatul Călimănești, Părintele Dragoș Frunzescu a desfășurat întâlnirea lunară cu părinții și copiii din parohie și nu numai.

După săvarșirea Sfintei Liturghii, părintele le-a vorbit celor prezenți despre necesitatea apropierii de Dumnezeu. Primul pas în derularea acestui proiect l-a constituit dezbaterea temei ,,Cum să ne educăm copiii, după învățătura ortodoxă”.

Sfântul Ioan Gură de Aur, ne arată că există o strânsă legătură între educația creștină și formarea tinerilor pentru a putea dobândi viața veșnică, spunându-ne că ,,Dumnezeu S-a făcut Om, pentru că omul să se poată face Dumnezeu”.

S-a subliniat faptul că este nevoie în viața noastră de neîncetată rugăciune, pentru a putea fi în comuniune cu Dumnezeu și a-i putea ajuta pe copii să dobândească mântuirea și viața cea veșnică. Creștinul bun trebuie să se roage permanent, atât dimineața cat și seara, pentru a putea dobândi tot ceea ce este bun și de folos în viață. Credința este temelia fundamentală a vieții noastre și odată cu aceasta vom dobândi și celelalte virtuți.

Cu această ocazie, toții copiii prezenți, în jur de peste 40, au luat parte la o slujbă de Te-Deum pentru începutul noului al școlar, apoi s-au spovedit și împărtășit, după care au primit rechizite școlare, de la cel mai mic pană la cel mai mare, indiferent de posibilitățile materiale ale părinților, fără nici o discriminare între copii. A fost o zi minunată și de neuitat pe care copiii nu o vor uita niciodată. S-a stabilit ca următoarea întâlnire lunară, a părinților și a copiilor, să aibă loc pe data de 9 octombrie 2016, pentru a putea continua discuțiile despre rolul educației religioase în viața copiilor și a tinerilor.

Alte articole despre: