Eşti aici

Procesiune la Școala de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani

7 Noiembrie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 7 noiembrie, la Școala de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani a avut loc Procesiune cu icoana Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii Jandarmeriei Române.

Ceremonialul religios a debutat cu primirea Sfintelor Moaște ale Sfinților Apostoli Petru și Pavel de la Biserica Paraclis Arhiepiscopal care îi are pe Sfinții Apostoli ocrotitori, urmată de Slujba Vecerniei cu Litie și plecarea în procesiune cu Sfintele Moaște și Icoana Sfinților Arhangheli.

         La sărbătoare din partea Arhiepiscopiei Râmnicului a participat PC. Pr. Consilier Cristian Bănuță, precum și părintele protoiereu Daniel Bîrneață, PC. Pr. Marin Drăguț, împreună cu un sobor impresionant de preoți, profesori de religie, elevi și credincioși din municipiul Drăgășani.

În cuvântul de învățătură,  părintele Consilier Cristian Bănuță  a menționat că „deși diferiţi ca loc de naştere şi cultură sau formare profesională, Sfinţii Petru şi Pavel au fost chemaţi la apostolat tot în mod diferit şi au primit de la Hristos şi de la Biserică misiuni diferite: Sfântul Petru începe predicarea Evangheliei la iudei, iar Sfântul Pavel la neamuri. Sfinții Arhanghelii au misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari ale lui Dumnezeu, de a descoperi proorociile cele înalte ale îngerilor şi, prin ei, oamenilor. Pentru Sfântul Grigorie Dialogul,  „arhangheli sunt cei care înmulţesc sfânta credinţă între oameni luminând înaintea lor cu lumina Sfintei Evanghelii, descoperindu-le tainele credinţei celei drepte”.

La finalul Procesiunii părintele protoiereu a mulțumit Înaltpreasfințitului Parinte Arhiepiscop pentru sprijinul și dragostea acordată în realizarea acestui eveniment, încredințându-i pe preoți și pelerini de bucuriile duhovnicești pe care Dumnezeu le împărtășește în rugăciune.

Alte articole despre: