Eşti aici

Activități duhovnicești-culturale desfășurate de Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

25 Iunie 2020 / Social

            Sărbătoarea Nașterii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul a fost un binecuvântat prilej pentru membrele Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului ca să organizeze o nouă întâlnire de lucru.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe s-au întâlnit miercuri, 24 iunie, în spațiul mirific al Muzeului Satului de la Bujoreni, în ședința de lucru. Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele în termeni populari, precum și sărbătoarea internațională a iei au adus multă bucurie în suflete doamnelor prezente, frumos îmbrăcate cu ia tradițională românească, fiind prima întâlnire după 4 luni în care acest lucru nu a mai fost posibil. Alături de membrele Ligii a fost prezenta și doamna Adriana Viorica Iancu, consilier la Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului și colaboratoare a Asociației noastre.

Întrucât, prin activitățile noastre noi căutăm să ne concretizăm în fapte iubirea noastră față de Dumnezeu, ajutând pe semenul aflat în suferință sau lipsuri, am dorit ca această reîntâlnire să fie așezată sub binecuvântarea rugăciunii. Astfel, invitat de onoare al întrunirii a fost părintele David Totu, consilier administrativ-bisericesc eparhial, care a rostit rugăciunea de la Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, iar apoi un cuvânt duhovnicesc despre însemnătatea darului nașterii de prunci în familia creștină de odinioară, despre Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, ca model de viață pentru creștinii de astăzi și despre rolul familiei creștine în nașterea de fii trupești și duhovnicești”, a precizat doamna Delia Zamfirescu, președinta asociației Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului.

Din raportul activităților realizate în perioada martie-iunie 2020, prin contribuția membrelor Ligii și a persoanelor care susțin acțiunile de sprijinire a familiilor aflate în situații dificile, au fost oferite ajutoare materiale și financiare, alimente și bunuri de strictă necesitate în valoare de aproximativ 9500 lei.

Alte articole despre: