Eşti aici

O nouă întâlnire a Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”

20 Iunie 2018 / Învățământ

 Luni, 19 iunie 2018, Asociația Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat o nouă sesiune de studiu biblic.

Subiectul abordat a fost pericopa din Sfânta Evanghelie de la Matei, cap. 8-11, care cuprinde ca teme principale vindecarea unui lepros, a slugii sutașului, a soacrei lui Petru, umblarea pe mare și potolirea furtunii, vindecarea celor doi îndrăciți din ținutul gadarenilor, vindecarea fiicei conducătorului sinagogii, chemarea celor 12 ucenici la apostolat și mărturia dată de Mântuitorul despre Sfântul Ioan Botezătorul, numindu-l „cel mai mare om născut din femeie”.

Sfânta Scriptură este pentru mulţi lumină și un punct de reper. Ea descoperă credinciosului sensul existenţei şi iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, fiind considerată de mulți ca o carte care a contribuit la generarea şi la modelarea culturii de-a lungul veacurilor.

Moderatorii întâlnirii au fost  părintele protosinghel Grigorie Stavarache, slujitor la Catedrala Arhiepiscopală și domnul Gabriel Moșteanu, președintele Asociației Sfântul Valentin. Au fost prezenți tineri, dar și credincioși din municipiu.

Alte articole despre: