Eşti aici

Întrunirea APOR - Filiala Râmnicu-Vâlcea

14 Noiembrie 2016 / Învățământ

Pentru intensificarea activității Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR) din Vâlcea, în data de 7 noiembrie, la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, a avut loc întrunirea membrilor APOR - Filiala Râmnicu-Vâlcea. 

Asociația „Părinți pentru Ora de Religie” (APOR) este o organizație non-guvernamentală independentă, apolitică și fără afiliere confesională, formată din părinți cu profesii diferite, printre care avocați, notari, jurnaliști, profesori, ingineri. Scopul principal al Asociației este acela de a susține şi îmbunătăți predarea Religiei în școală prin susținerea şi promovarea valorilor religioase atât în rândul elevilor, cât şi în cel al părinților.

Vizând intensificarea responsabilităţilor specifice Familiei, Bisericii şi Şcolii în educaţia copiilor şi tinerilor, membrii APOR- Filiala Râmnicu-Vâlcea i-au invitat la întrunire pe Părintele Prof. Cristian Bănuță, Consilier  Învățământ și activități cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, și pe domnul prof. Romeo Popescu, inspector de Religie în cadrul ISJ Vâlcea, precum și reprezentanți ai altor asociații care desfășoară activități educative în Râmnicu-Vâlcea.

În urma propunerilor părinților de a iniția noi proiecte și programe educative care să pună în valoare cunoștințele și abilitățile dobândite la ora de religie, în cadrul parteneriatelor desfășurate de instituțiile de învățământ cu parohiile din Arhiepiscopia Râmnicului dar și cu alte asociații de cultură, a fost ales un nou Consiliu Director al APOR - Filiala Râmnicu-Vâlcea, în următoarea componență:

  • Președinte de Onoare - Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.
  • Președinte executiv – Prof. Samoilă Dana Mihaela, inspector metodist la CCD din cadrul ISJ Vâlcea și profesor titular CNI „Matei Basarab” din Râmnicu-Vâlcea.
  • Vicepreședinte – Pr. Prof. Simion Mihăi-Constantin, director la Colegiul Energetic din Râmnicu-Vâlcea.
  • Secretar – Prof. Țăpescu Elena, profesor la Colegiul Forestier din Râmnicu-Vâlcea.
  • Membri în Consiliul Director – Molea Mihaela și Nicolae Cătălin.

Întrucât APOR - Filiala Râmnicu-Vâlcea susţine o educaţie integrală, care presupune, pe lângă latura morală, estetică, tehnologică, şi o componentă religioasă, asociația își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, fiind aprobată în Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: