Eşti aici

Elevii Școlii „Tache Ionescu” în vizită la Centrul Eparhial

17 Mai 2017 / Învățământ

În cadrul programului educațional „Școala Altfel”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, elevii din clasa I D de la Şcoala Gimnazială Tache Ionescu din Municipiul Râmnicu-Vâlcea, însoțiți de doamna învățătoare Irina Oprescu, au participat la o serie de activități cu caracter educativ la Catedrala Arhiepiscopală și au vizitat Centrul Eparhial.  

Copiii și doamna învățătoare au fost întâmpinați de Părintele Cristian Bănuță, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, domnul Silviu Dumitrașcu, Consilier Eparhial, Părintele Protosinghel Grigorie Stavarache și părintele diacon Andrei Zauleț. În cadrul turului de prezentare a Centrului Eparhial, părintele eclesiarh a descoperit aspecte din istoria Eparhiei Râmnicului, și chipurile duhovnicești ale sfinților ocrotitori.

„Ne bucură faptul că în cadrul programului educațional „Școala Altfel” tot mai mulți copii vizitează Centrul Eparhial, un reper al spiritualității și culturii spațiului vâlcean. Întâlnirea a avut și o parte interactivă, fiind inițiate o serie de jocuri prin care cei mici au înțeles rolul prieteniei și a faptelor bune”, a precizat Părintele Cristian Bănuță.

Alte articole despre: