Eşti aici

Consfătuirea profesorilor de Religie din județul Vâlcea

9 Octombrie 2019 / Învățământ

Profesorii de Religie din județul Vâlcea s-au întrunit marți, 8 octombrie, pentru a analiza și dezbate noutățile metodologice, prezenta bilanțul activităților din anul școlar anterior, precum și propunerile pentru anul școlar 2019-2020. Consfătuirea profesorilor de Religie a avut loc în sala de festivități a Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea și s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu acordul doamnei inspector școlar general Andra Bică.

Consfătuirea profesorilor de Religie a fost deschisă de părintele Cristian Alexandru Bănuță, Consilier pentru Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, care a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru profesorii de religie.

Scopul acestei întâlniri, care se desfășoară la începutul fiecărui an școlar, este acela de a dezbate noutățile metodologice, dar și de a trece în revistă activitățile din anul școlar anterior, precum și propunerile pentru noul an școlar.

În cadrul întâlnirii doamna profesor Laura Lăcraru, inspector școlar pentru disciplina Religie, a prezentat responsabilii de cerc pentru cele patru zone metodice (Râmnicu-Vâlcea, Drăgășani, Horezu și Brezoi), locațiile în care se vor desfășura cercurile pedagogice, dar și componența Consiliului consultativ pentru anul școlar 2019-2020.

            Totodată au fost aduse la cunoștință profesorilor de Religie:

  • structura anului școlar 2019-2020;
  • aplicarea programelor școlare la nivelul gimnazial;
  • conținutul portofoliului profesorului de Religie;
  • activitățile de perfecționare și formare continuă a profesorilor;
  • importanța activităților extracurriculare ce se desfășoară în cadrul parteneriatului Școală – Biserică;
  • declararea în Patriarhia Română a anului 2020 –  „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.

La finalul întâlnirii metodice, au fost evidențiate rezultatele deosebite ale elevilor participanți la olimpiadele și concursurile școlare sub îndrumarea profesorilor de Religie.

Alte articole despre: