Eşti aici

Concursul interjudeţean „Marea Taină a Naşterii Domnului”, la Tomșani-Vâlcea

19 Decembrie 2016 / Învățământ

Sâmbătă, 17 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala de festivităţi a Căminului Cultural Foleștii de Sus, din comuna Tomşani, judeţul Vâlcea, s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Concursului interjudeţean „Marea Taină a Naşterii Domnului”.

Evenimentul, aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului şi a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, a fost organizat de către Primăria Tomşani, Consiliul Local, Şcoala Gimnazială Tomșani.

Începutul concursului a fost marcat de slujba de Te Deum, săvârșită de Părintele Consiler Cristian Bănuță, părintele Protoiereu Mihai Cârțan, părintele paroh Vasile-Emanoil Găman și părintele Vasile Chima de la Parohia Brezoi II, îndrumătorul corului de la Brezoi. În cadrul festivităților de deschiderea a concursului, Părintele Consiler Cristian Bănuță a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, mesaj ce a descoperit participanților rolul catehetic al colindei românești, dar și bogăția învățăturilor teologice așezate de creatori rămași anonimi, ei înșiși mărturisitori ai credinței poporului. După slujba de mulțumire a urmat prezentarea cărții „Măști”,  a autorului Alexandru Enache și tot atunci a fost prezentată expoziția de materiale confecționate de elevii Școlii Gimnaziale Tomsani, puse spre vânzare pentru a strânge fonduri necesare continuării proiectului filantropic „Dăruind învățăm să iubim”, pentru ajutorarea celor aflați în suferință.

Concursul, organizat de profesorul Tudor Bogdan, s-a desfăşurat pe trei secțiuni: creaţie literară, creație plastică, scenete şi interpretare corală.

La primele două secțiuni au participat cu şcoli, 173 de cadre didactice și 449 de elevi din judeţele: Vâlcea, Arad, Deva, Oradea, Botoșani, Suceava, Bacău, Călărăși, Brașov, Sibiu, Satu-Mare, Mureș, Tulcea şi Maramureş.

 La secţiunea a III-a au performat 21 de grupuri de copii şi tineri de la 13 școli: 11 școli din județul Vâlcea, 2 din județul Argeș.

La final, Moş Crăciun a împărţit daruri tuturor participanţilor. 

Alte articole despre: