Eşti aici

Activități educative în Școla de Vară la Parohia Valea Bisericii

27 Iulie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Cateheză și Activități cu Tinerii, la Parohia Valea Bisericii - Orleşti continuă Proiectul educațional Școala de Vară „Sf. Evanghelist Luca”.

În ziua de 26 iulie 2016, prin implicarea şi îndrumarea părintelui paroh, Sîia Luca-Georgian şi a domnului profesor Dragoş-Teodor Zaharia, a avut loc în biserica parohială şi în Centrul de Cateheze şi Activităţi cu tinerii acţiunea educativă „Să cunoaştem. Să simţim. Să lucrăm!", la care au participat 60 de copii şi tineri voluntari.

Programul a cuprins următoarele activități:
- Cateheza „Îngerii Sfântului Altar şi locul meu din biserică”;  prezentarea Sfântului Altar şi rolul cultic al obiectelor liturgice, cuprinse în el;
-  Dialoguri şi discuţii libere despre Biserica văzută şi cea nevăzută, cu aplicații în pictură şi fotografie;
- Atelier de cunoaştere a meşteşugului tradiţional:  piesele ce compun războiul de țesut, broderie şi cusătură simplă, în culori și descoperirea frumuseţii muzicii populare şi a doinei în atmosfera satului de odinioară;
- Atelier de pirogravură şi lucru manual;
- Atelier de muzică: cor şi jocuri tradiţionale.

„ Adevăratele roade ale educaţiei se văd în ceea ce faci şi în modul în care (re)acţionezi în momentele cheie. Mai presus de toate, să înveţi înseamnă să aplici concret. Teoria fără practică amorţeşte abilităţile pe care le ai şi te face ignorant vizavi de ceea ce se întâmplă în viaţă reală" - a fost concluzia tinerilor implicaţi în proiectul desfăşurat în parteneriat cu Şcoala şi alte instituţii din comunitate.

Alte articole despre: