Eşti aici

Activități duhovnicești în Protoieria Drăgășani

10 Martie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 9 martie,  la Parohia Blejani,din comuna Scundu, Protoieria Drăgăşani, a avut loc Cercul Pastoral Orlești.

Întâlnirea a debutat  cu oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite unită cu Vecernia,  de către un sobor de preoți în mijlocul cărora s-a aflat părintele protoiereu Dumitrașcu Ion,  după care a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, răspunsurile la strană fiind date de un grup de  elevi ai Seminarului Teologic ,,Sfântul Nicolae“ din Râmnicu-Vâlcea.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, părintele Mihai Sorin a vorbit despre martiriul Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, mărturisitori ai credinței în Hristos în vreme  de prigoană a Bisericii, activitatea zilei continuând cu dezbaterea temei Unitatea Bisericii în fața persecuțiilor, ereziilor precum și în fața curentelor  filosofice și  ideologiilor  politice. 

 Biserica lui Hristos a fost dintotdeauna amenințată în unitatea ei, dar  Sfinții Părinți au mărturisit și păstrat dreapta credință până astăzi,  când lumea a devenit din ce în ce mai tulburată și rătăcită din punct de vedere spiritual.  În încheierea dezbaterii, Părintele Mihai Sorin i-a  îndemnat părinții și  credincioșii prezenți să așeze la inimă cuvintele Sfântului Ioan Gura de Aur care zice:

Să dorim pacea pe care acela (vrăjmaşul) o urăşte. Să încetăm a mai cântări și a mai pune în cumpănă cuvintele dogmei. Să încetăm a mai vrea să fim învățători ai învățătorilor, să urâm a ne mai lupta în cuvinte, spre pierzania celor ce ascultă. Să credem așa cum Părinții ne-au predat. Nu suntem mai înțelepți decât Părinții, nu suntem mai exacți decât învățătorii noștri, nu suntem noi păstori ai păstorilor, ci oi”.

Activitatea pastoral-socială a zilei s-a încheiat cu tema Dragostea lui Dumnezeu, calea catre desavarsire, cuvânt de zidire duhovnicească, susținut în cadrul serii duhovnicești, din programul întâlnirilor catehetice cu credincioșii, organizate de parohiile din cuprinsul Protoieriei Drăgășani în timpul Postului Mare.

 

Alte articole despre: