Eşti aici

Activități cu tinerii în Protoieria Drăgășani

3 Octombrie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub îndrumarea Sectorului  Învățământ și Activități cu tineretul, mai multe parohii din Protoieria Drăgășani desfășoară activități catehetice cu tinerii, la început de an școlar.

Astfel, Parohia Rusănești organizează cateheze pentru elevi și tineri, atât în biserică, cât și în școala din localitate, la inițiativa părintelui Mihai-Gabriel Făurar, susținut de doamna profesor de Religie, Ionica Diaconu, punând în practică acordul de parteneriat dintre Parohie și Școală. Prin prezența preotului în scoală, copiii găsesc bun prilej să primească răspunsuri la aplicarea practică în viața de zi cu zi a preceptelor religios-morale, așa cum învață în cadrul orelor de Religie.

Și în parohiile din comuna Valea Mare, preoții Ion Făurar și Dumitru Radu îi întâmpină cu bucurie la lecțiile de cateheze și dialoguri duhovnicești pe copiii din școală și din comunitate, având convingerea că „dincolo de predarea unor cunoștințe necesare, educația trebuie să se ocupe cu deosebită atenție de ceea ce numim : conștiință, atitudine, gust, caracter, stil de viață și implicare în viața socială”, mărturisește părintele Mihai-Gabriel Făurar.

Cu implicarea preoților și a Consiliilor Parohiale, cu acordul conducerii școlilor menționate, mai mulți copii au primit în cadrul întâlnirii rechizite școlare, haine și alimente.

Alte articole despre: