Eşti aici

Activități catehetice în Protopopiatul Drăgășani

13 Noiembrie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul, în cadrul parteneriatelor educaționale desfășurate între parohiile din Protoieria Drăgășani și unitățile de învățământ din cadrul comunităților au fost inițiate o serie de proiecte culturale și duhovnicești. 

În comunile Sutești și Crețeni, părintele Mălinaș Iulius Octavian a organizat în cadrul activităților catehetice un grup vocal format din elevi și tineri, care și-au format un repertoriu de pricesne, balade și cântece populare, din dorința de a promova tradițiile prin cântece și obiceiuri vechi, dar și de a sădi în sufletele tinerilor dragostea față de cântecele ce definesc poporul român. „Satele noastre încă păstrează un imens tezaur cultural, tezaur cunoscut mai mult de bătrâni și mai puțin de tineri. Vorbind tinerilor despre identitatea poporului român în contextul globalizării, încercăm să împlinim în cadrul activităților catehetice și rolul formativ nu doar informativ și de aceea căutăm să împlinim aptitudinile vocaționale ale tinerilor în cadrul acestui grup folcloric”, a precizat părintele Mălinaș Iulius Octavian.

 

Și la Parohia Dozești părintele Diaconu Nicolae împreună cu profesorii Nicolaescu Adrian Mihai și profesor de religie Diaconu Ionica au desfășurat activitatea „Natura – darul lui Dumnezeu pentru oameni – sărbătoarea legumelor și a fructelor”. Activitatea a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie a  tuturor elevilor implicați în proiect, la Biserica Sfântul Nicolae – Stănculești, după care preotul le-a binecuvântat coșulețele cu legume și fructe personificate și le-a vorbit despre importanța rugăciunii de mulțumire pe care trebuie să o aducem lui Dumnezeu pentru darurile bogate. Apoi a avut loc vizita la Muzeul Familiei Tolea Alexandru și Angela, unde a fost organizată o  expoziție tematică.

Alte articole despre: