Eşti aici

Activități catehetice la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea

29 Noiembrie 2023 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea a desfășurat un amplu program cultural-duhovnicesc, cuprinzând manifestări catehetice şi educaţionale în zilele premergătoare Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și a Zilei Naționale a României.

Copiii de la Școala Gimnazială „Take Ionescu” și de la Grădinița „Toți Sfinții” au fost întâmpinați de părintele Mihai Cârstea care le-a vorbit despre Sfântul Apostol Andrei, părintele spiritual al românilor și Ocrotitorul României, dar și legătura cu Ziua Națională a României.

„Biserica a avut o contribuție majoră la formarea  neamului românesc, căreia i-a apărat identitatea, valorile spiritual și culturale. „Învățătorul” (Matei XXIII, 10) și „Lumina lumii” (Ioan VIII, 12), Domnul nostru Iisus Hristos i-a trimis pe Sfinții Apostoli să propovăduiască credința la toate neamurile, iar Sfântul Apostol Andrei a așezat cuvântul Evangheliei în sufletele strămoșilor noștri. Prin transmiterea cu înțelepciune, răbdare și iubire a valorilor credinței creștine, poporul roman a descoperit sensul profund spiritual al vieții, a cultivat iubirea față de oameni a promovat comuniunea între generații, astfel încât ne revine datoria de a-i cinsti, cu multă pioșenie pe toți înaintașii noștri”, a spus părintele Mihai Cârstea.

 

Alte articole despre: