Canonul Mare

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Pocăinţa rupe mintea de păcat şi o lipeşte de pomenirea lui Dumnezeu”

  „Rugăciunea îl înalţă pe om de pe pământ la cer, iar pe „tronul harului” omul Îl găseşte pe Dumnezeu”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, după citirea Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

  15 Martie 2021
 • „Pocăința aduce în inima și mintea noastră dorința de a ne uni cu Hristos”

  „În această perioadă de pocăință suntem datori să cugetăm mai mult la cele pe care le-am săvârșit și care ne separă de Dumnezeu, pentru ca, astfel, să ne curățim simțirile și să ne unim cu Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Înaltpreasfinția Sa a citit miercuri, 13 martie, cea de-a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, în cadrul Pavecerniței Mari, săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  13 Martie 2019
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a săvârșit slujba Canonului Mare la Catedrala Arhiepiscopală

  În prima zi a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba Canonului Mare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  27 Februarie 2017
 • Slujba Canonului Mare la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Luni, 27 februarie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit slujba Canonului Mare la paraclisul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea. 

  27 Februarie 2017