Eşti aici

Pelerinaj pentru rromi

17 Decembrie 2019 / Biroul de catehizare a rromilor

Departamentul de misiune pentru rromi al Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat sâmbătă, 14 decembrie, un pelerinaj la mănăstiri din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  Arhiepiscop Varsanufie, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi al Arhiepiscopiei Râmnicului, a organizat un nou pelerinaj, de această dată la mănăstirile Curtea de Argeș, Nămăiești, Corbii de Piatră și Dragoslavele.

„În cadrul acestui pelerinaj a fost vizitat și Mausoleul Eroilor de la Mateiaș, din comuna Valea Mare – Pravăț, un monument dedicat eroilor din Războiul de reîntregire națională dintre anii 1916-1918. Pelerinajul nostru s-a înscris în activitățile derulate în programul «Phirutno vaś o des – Pelerin pentru o zi», prin care căutăm atât apropierea persoanelor rrome de Biserică și exprimarea credinței față de Dumnezeu și sfinți, cât și cunoașterea valorilor noastre identitare, prin vizitarea locurilor încărcate de istorie”, a precizat părintele inspector Nicolae Dorin Buda.

Alte articole despre: