Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral Râmnicu-Vâlcea Sud

13 Februarie 2020 / Administrativ

Joi, 13 februarie 2020, la Parohia Goranu din municipiul Râmnicu-Vâlcea, în prezența părintelui protoiereu Silviu Cârstea Ancuța, a avut loc întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud.

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii cu tema „Familia creștină – între valorile tradiționale și provocările actuale”, de către părintele  Constantin Olariu.

„Biserica consideră familia ca fiind întemeiată de Însuși Dumnezeu, prin aceea că El a creat omul, bărbat și femeie (Facere I, 27). Prin Hristos, familia devine «imagine miniaturală a Bisericii»  și model al legăturii mistice dintre El și Biserică, cu valoare de Taină (Efeseni V, 32) comunicatoare de sfințenie. În felul acesta, familia nu rămâne doar reflectare a comuniunii intratrinitare și nici numai imagine a Bisericii și tip al relației lui Hristos cu Biserica Sa, ci devine instrument al sfințirii. 
Pastorația familiei trebuie să se manifeste în respect față de libertatea cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe om, libertate pe care nici Dumnezeu nu o suspendă. Respectul față de libertate nu înseamnă însă tolerare necondiționată față de neorânduială și nesocotirea pericolelor, ci o preocupare pedagogică pentru ca rânduiala să fie asumată în cunoștință de cauză”, a subliniat părintele.

După prezentare, s-au purtat discuții privitoare la intensificarea pastorației prin redescoperirea planului lui Dumnezeu cu privire la familie și a vocației pe care familia o are în planul lui Dumnezeu.

Alte articole despre: