Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral-misionar Valea Lotrului

15 Mai 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 15 mai, la Parohia Malaia din Protoieria Călimănești a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar  Valea Lotrului.

Întâlnirea a debutat cu oficierea slujbei de Te Deum, după care părintele Rogoz Marius Vasile a susținut referatul cu tema „Aportul Bisericii la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, concluzionând că: Ziua Unirii nu este rodul unui eveniment spontan, ci al unui ideal împlinit, minuțios pregătit și mult așteptat. Ca orice eveniment important al istoriei neamului, și Unirea tuturor românilor poartă amprenta Bisericii, prin reprezentanții ei de seamă. Biserica Ortodoxă Română a reușit să reprezinte interesele poporului păstorit, mobilizând atât elita intelectuală în săvârșirea unei acțiuni care să fie recunoscută de forurile internaționale, cât și mulțimea de credincioși, care să transmită că România Mare este rodul voinței lor.   

Pe agenda întâlnirii au fost așezate și o serie de probleme și aspecte ce privesc activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească din parohii. La întâlnire au participat și oficialitățile locale. În încheiere, a fost stabilită următoarea întâlnire a preoților din cadrul Cercului pastoral Valea Lotrului, care va avea loc la Parohia Ciunget.

Alte articole despre: