Eşti aici

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a sfinţit sediul administrativ al Protoieriei Călimăneşti

15 Octombrie 2019 / Administrativ

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit marţi, 15 octombrie, slujba de sfinţire a sediului administrativ al Protoieriei Călimăneşti, ca urmare a finalizărilor lucrărilor de restaurare şi înnoire.

Sediul Protoieriei Călimăneşti a fost sfinţit de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, înconjurat de un sobor de preoţi şi arhidiaconi. La slujba de binecuvântare a sediului administrativ al protoieriei au participat clericii de la parohiile arondate. Slujba de sfinţire a fost precedată de conferinţa pastoral-misionară de toamnă a clericilor de la parohiile Protoieriei Călimăneşti, care a avut loc în biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel a Parohiei Călimăneşti I.

 După slujba de sfințire, Chiriarhul Râmnicului a felicitat pe părintele protoiereu Nicolae Laurenţiu Ceauşu şi pe toţi cei care au contribuit la finalizarea lucrărilor de restaurare, iar apoi, în sala de conferinţe a Protoieriei, au fost discutate diferite aspecte pastoral-misionare cu care se confruntă preoţii în pastoraţie.

 Lucrările de restaurare şi dotare a sediului administrativ al Protoieriei Călimăneşti au fost derulate începând din anul 2015. 

Alte articole despre: