Eşti aici

Cercul pastoral misionar Ocnele Mari s-a întrunit la Parohia Slătioarele

28 Februarie 2019 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 28 februarie, la Parohia Slătioarele au avut loc lucrările Cercului pastoral-misionar Ocnele Mari.

Tema întâlnirii, intitulată ,,Identitatea satului românesc și viitorul acestuia”, a fost prezentată de părintele Nicolae-Dorin Buda, care a arătat că viața satului gravitează în jurul Bisericii, cu tradițiile ei milenare care au apărat și hrănit de-a lungul istoriei ființa noastră. Satele românești, cu biserici și case țărănești, cu cimitire și morminte străjuite de cruci, cu ulițe și porți primitoare, sunt purtătoarele unui limbaj tainic și vizibil al tradiției, al continuității fizice și spirituale ale acestui neam, sunt oglinzi ale sufletului românesc, în care se arată astăzi, după caz, hărnicia sau delăsarea noastră, responsabilitatea sau indiferența. Cea mai profundă criză pe care o resimte în prezent ţăranul român este suferința dezrădăcinării sale şi a înstrăinării sale prin emigrație în străinătate, lucrând mai mult pentru dezvoltarea altor ţări, decât pentru propria sa patrie de origine. Locurile natale sunt părăsite de către generațiile tinere, iar solidaritatea dintre oameni este tot mai redusă”.

În partea doua a întâlnirii s-au discutat probleme privitoare la activitățile catehetice şi duhovniceşti, pastoral – misionare şi administrative din cadrul parohiilor.

Alte articole despre: