Eşti aici

Atelier de încondeiat ouă organizat de Arhiepiscopia Râmnicului

14 Aprilie 2022 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului  a organizat miercuri, 13 aprilie, în Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Calinic”, un atelier de încondeiat ouă, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 13 din Municipiul Râmnicu-Vâlcea.

În deschiderea atelierului, doamna Viorica Adriana Iancu, Consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a vorbit celor prezenți despre semnificaţia oului de Paşte și despre obiceiul încondeierii ouălor, în diferite zone din ţara noastră.

În cadrul atelierului aplicativ desfăşurat, copiii, îndrumaţi de doamnele profesoare Dana Roxana Safta și Ștefania Larisa Iosif au lucrat cu migală ouă încondeiate în tehnica tradiţională. Prin această activitate a fost oferită copiilor posibilitatea de a lucra cu instrumente specifice, dar și de a cunoaște tehnica încondeierii. Copiii au realizat motive decorative tradiţionale și au fost fascinaţi să descopere acest meşteşug al încondeierii ouălor pentru sfintele sărbători, s-au relaxat, simţindu-se mai aproape de Sărbătoarea Paştelui și de Biserică.

Alte articole despre: