Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Prodănești Vegești I

12 Octombrie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 11 octombrie, s-au desfăşurat lucrările Cercului pastoral-misionar Budești la Parohia Prodănești Vegești I,Protopopiatul Călimăneşti.

Întrunirea a debutat cu săvârşirea slujbei de Te-Deum, urmată de susţinerea temei „Contribuția Bisericii la Marea Unire”  de către părintele Gheorghe Corbeanu.

„Prin slujbele oficiate în limba română, prin circulația cărții, presa bisericească, societățile culturale, școlile confesionale sau seminarele teologice, Biserica a cultivat în mod constant și sistematic conștiința unității de neam și de credință.   Ierarhii și preoții Bisericii Ortodoxe Române din acea vreme, prin acțiunile și lucrările lor, au transmis tuturor idealul Unirii, iar cuvântul lor a trezit conștiința poporului care, inițial, a fost pe frontul de luptă, iar apoi, prin reprezentanți, a susținut actul Marii Uniri”, a precizat părintele.

În partea a doua a lucrărilor, părintele protoiereu Nicolae-Laurențiu Ceaușu a supus dezbaterii mai multe aspecte organizatorice, privitoare la intensificarea activităților catehetice și misionare  în parohii.

Alte articole despre: