Eşti aici

Cerc Pastoral la Parohia Alunu

19 Noiembrie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Ahiepiscopul Râmnicului, duminică, 18 noiembrie 2018, la Parohia Alunu s-au desfășurat lucrările Cercului Pastoral Horezu I.

 Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la finalul căreia părintele Sorin Cherete a susținut lucrarea cu titlul ,,Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri prin evidențierea slujitorilor Bisericii care au devenit promotori ai unirii românilor din anul 1600, 1839 și 1918”.

„Biserica Ortodoxă Română a sprijinit Marea Unire a tuturor provinciilor româneşti într-un stat român unitar, fiind împreună cu poporul în toate eforturile sale de afirmare şi cultivare a conştiinţei naţionale şi a dorinţei de unitate naţională.

În realizarea unirii, pe lângă oamenii politici ai timpului şi armata ţării, Biserica Ortodoxă Română a îndeplinit un rol de seamă prin clericii şi credincioşii săi mireni.

De multe ori, în condiţiile operaţiunilor grele la care luau parte alături de unităţile pe lângă care erau ataşaţi, sau în retragere, preoţii au fost puşi în situaţia de a participa direct la lupte, evitând prin intervenţia lor situaţii disperate.

 Activitatea de pe front a preoților români ortodocși a fost exemplară și plină de eroism, fiind unanim apreciați de comandanții Armatei Române”, a subliniat părintele.

Alte articole despre: