ziua unirii

 • Ziua Unirii Principatelor Române. Chiriarhul Râmnicului a săvârșit slujba de Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală

  Astăzi, 24 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea slujba de Te Deum cu prilejul aniversării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

  24 Ianuarie 2018
 • Manifestări educative organizate de Ziua Unirii Principatelor de către APOR Vâlcea

  Cu ocazia zilei de 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române,  Asociația Părinților pentru Ora de Religie în parteneriat cu Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Energetic  din Râmnicu-Vâlcea și cu concursul domnilor profesori Tănase Ovidiu și Cîrciu Florin,  a organizat prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, activitatea „Unirea Principatelor, fundamentul Marii Uniri” la Memorialul Nicolae Bălcescu din localitatea omonimă.

  25 Ianuarie 2017
 • Sărbătoarea Unirii Principatelor Române

  Pe esplanada din fața Prefecturii Județului Vâlcea a fost evocat, astăzi, 24 ianuarie, momentul Unirii Principatelor Române din anul 1859,  în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a reprezentanților administrației centrale și locale, și a numeroși râmniceni care au dorit să ia parte la sărbătoare.

  24 Ianuarie 2017
 • ÎPS Varsanufie al Râmnicului

  Arhiepiscopul Râmnicului a aniversat 48 de ani

  În Duminica a 31-a după Rusalii, ÎPS Părinte Varsanufie a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoţi și diaconi, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.

  24 Ianuarie 2016
 • Copii de la Școala Waldorf

  Ziua Unirii a fost comemorată la Seminarul Teologic din Râmnic

  Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea a adus un omagiu de pomenire şi recunoştinţă pentru înfăptuitorii Micii Uniri.

  22 Ianuarie 2016