Eşti aici

Slujire arhierească la hramul Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râmnicu-Vâlcea

29 Iunie 2016 / Viața Eparhiei

La sărbătoarea hramului Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din cartierul Nord al Municipiului Râmnicu-Vâlcea, preoții și credincioșii parohiei au primit vizita arhipăstorului lor.

Miercuri, 29 iunie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte membri ai Permanenței Consiliului Eparhial și Părintele Protoiereu Ion Dincă, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica închinată Sfinților Apostoli.  Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de parohul bisericii, părintele Ion Bănuță, corul parohiei, credincioși și pelerini participanți la sărbătoare.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a descoperit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie chipurile duhovnicești și activitatea misionară a Sfinților Apostoli care, prin lucrarea Sfântului Duh, au devenit propovăduitori ai Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, misiune căreia și-au dedicat întreaga viață. Lucrarea Sfinților Apostoli nu s-a limitat la transmiterea prin viu grai a învățăturilor revelate, ci, prin insuflarea Duhului Sfânt, a oferit Bisericii și numeroase scrieri care sunt păstrate în canonul Noului Testament. Biserica îi cinstește pentru activitatea misionară, dar și pentru minunile săvârșite, numindu-i „între apostoli mai întâi pe scaun șezători și lumii învățători”, dar și mijlocitori înaintea Preasfintei Treimi.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat totodată și activitatea pastoral-misionară a Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel în cadrul proiectelor pentru tineri, bătrâni și bolnavi, desfășurate în parteneriat cu diferite instituții de învățământ sau de asistență socială din municipiu.

La final, părintele paroh Ion Bănuță a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, atât pentru bucuria adusă enoriașilor parohiei cu prilejul acestui popas duhovnicesc în mijlocul lor, cât și pentru cuvântul de învățătură.

Alte articole despre: