Eşti aici

IPS Varsanufie IPS Varsanufie

Slujire arhierească la Bistrița, în Duminica dinaintea Bobotezei

ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit în străvechea vatră monahală a Sfintei Mănăstiri Bistrița, din județul Vâlcea. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe toți cei prezenți să înceapă anul cu gânduri bune față de toți oamenii și să caute pacea mai mult decât dreptatea, ca în orice chip să-i câștige lui Hristos pe cei din jurul lor.

Duminică, 3 ianuarie 2016, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit în străvechea vatră monahală a Sfintei Mănăstiri Bistrița, din județul Vâlcea.

Monahiile s-au bucurat de prezența în mijlocul obștii a Chiriarhului lor, iar credincioșii, veniți în număr mare la Sfânta Liturghie, au început anul îmbogățiți cu un cuvânt duhovnicesc și o binecuvântare arhierească.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe toți cei prezenți să înceapă anul cu gânduri bune față de toți oamenii, indiferent de credința sau necredința lor, și să caute pacea mai mult decât dreptatea, ca în orice chip să-i câștige lui Hristos pe cei din jurul lor, arătând că pentru aceasta S-a și întrupat Fiul lui Dumnezeu, să fie lumină lumii, odihnă celor împovărați și liman celor rătăciți.

În această perioadă de înălțătoare bucurie, în cadrul Sfintei Liturghii, ÎPS Varsanufie a hirotonit un preot și un diacon, spre slujire jertfelnică în comunitățile încredințate lor spre păstorire.

Alte articole despre: