Eşti aici

Rugăciune de mulțumire la împlinirea a 56 de ani de viață ai Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie

24 Ianuarie / Viața Eparhiei

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a aniversat miercuri, 24 ianuarie, împlinirea vârstei de 56 de ani.

La ceas aniversar, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, în prezența clericilor și credincioșilor care au dorit, prin rugăciune, să aducă un prinos de recunoștință adus pentru bogata și neobosita lucrare pastorală, duhovnicească și misionară săvârșită de Chiriarhul Râmnicului.
La final Sfintei Liturghii, Părintele Mercurie Daniel Apostol, Vicarul Administrativ al Eparhiei Râmnicului, a rostit un cuvânt de apreciere despre Părintele Arhiepiscop Varsanufie.

„Momentele aniversare din viața fiecăruia sunt popasuri ale trecerii prin timp și pentru fiecare popas, pentru fiecare an trecut, se cuvine a-I aduce mulțumire Celui Preaînalt, Care veghează asupra noastră și ne poartă pe brațele părintești. Suntem chemați la ființă din iubire pentru a ne împărtăși de iubirea nemărginită a Preasfintei Treimi. În același timp prin chemarea la ființă suntem înzestrați cu anumite trăsături care vor fi definitorii pentru parcursul vieții noastre, aceste trăsături purtând denumirea evanghelică de talanți, fiecare având datoria de a înmulți talantul primit”.

Părintele vicar Mercurie Daniel Apostol a evidențiat mai multe aspecte din viața și activitatea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, accentuând că „toate învățăturile și toată experiența Înaltpreasfinției sale au găsit loc prielnic ca să rodească pe scaunul arhieresc pe care au stat Sfinții: Maxim Brancovici, Antim Ivireanul și Calinic Cernicanul, și a devenit părinte duhovnicesc al tuturor credincioșilor din aceste ținuturi. Anul acesta are o însemnătate deosebită și datorită faptului că se împlinesc 10 ani de la instalarea în demnitatea de arhiepiscop al Râmnicului.
Acești primi 10 ani de arhipăstorire la Râmnic au fost unii plini de roade duhovnicești, văzându-se acest lucru din toate realizările administrative, culturale, duhovnicești și filantropice întreprinse de Înaltpreasfinția sa. Realizări administrative prin toate lucrările de coordonare, prin hirotonirea de noi slujitori ai altarelor, prin înființarea de noi locașuri de cult, biserici parohiale și mănăstiri, dar și prin renovarea și conservarea celor vechi, întărirea vieții duhovnicești prin făurirea de racle și prin pictarea unor copii după icoanele făcătoare de minuni; realizări culturale prin numeroasele lucrări de tipărire de cărți și reviste, prin organizarea de evenimente culturale și conferințe duhovnicești; activități filantropice prin sprijinirea  fiilor duhovnicești aflați în nevoie, ascultând de cuvântul Domnului Iisus Hristos Care spune: „Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții” (Ioan XIII,35).

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a mulțumit tuturor celor prezenți, manifestându-și recunoștința față de persoanele care sprijină lucrarea culturală, duhovnicească și misionară a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: