Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Mănăstirii Boia

1 Octombrie 2017 / Viața Eparhiei

Hramul Mănăstirii Boia, Acoperământul Maicii Domnului, a fost sărbătorit duminică, 1 octombrie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, și a binecuvântat desfășurarea pelerinajului cu moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul la această mănăstire.

În cuvântul de învățătură și binecuvântare împărtășit preoților, obștii monahale și pelerinilor, Înaltpreasfinția Sa a arătat că „Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea apariţiei Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. În timpul asediilor supra Constantinopolului se obișnuia să se săvârșească slujbe de priveghere în cinstea Maicii Domnului. O astfel de slujbă se săvârșea în biserica Vlaherne, pentru salvarea cetăţii  la 1 octombrie 911, iar spre dimineață  Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh şi rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ţinut în mâini deasupra capetelor credincioşilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinţii şi mucenicii”.

La slujbele de hram  au  luat parte numeroși credincioși, oficialități locale și preoți din localitățile învecinate mănăstirii.

Alte articole despre: