Eşti aici

Hramul Mănăstirii Frăsinei

15 August 2016 / Viața Eparhiei

Bucuria de a fi prezenți la hramul mănăstirii, dar şi dorinţa de a se ruga în ctitoria Sfântului Ierarh Calinic, i-au determinat pe numeroşi pelerini să participe în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului, 15 august 2016, la sărbătoarea Mănăstirii Frăsinei.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură împărtășit celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că apelativul „Născătoare de Dumnezeu”,  pune în evidență, mai mult decât toate celelalte apelative, legătura unică dintre Maica Domnului și Fiul ei, Mântuitorul Hristos, dar și faptul că Biserica a cinstit-o în mod deosebit. Cinstea pe care o dă Biserica Maicii Domnului se numeşte supravenerare, preacinstire sau supracinstire. Sfintei Fecioare i se dă o astfel de preacinstire deoarece s-a învrednicit să fie aleasă de Dumnezeu a fi Maica Fiului Său, care a luat trup omenesc într-însa pentru a ne mântui,  fapt pentru care suntem chemați  „Pe Născătoarea de Dumnezeu și Maica Luminii întru cântări cinstindu-o, să o mărim”.

Momentele cruciale din viata Maicii Domnului trebuie înțelese ca taine, minuni uimitoare, în care se manifestă puterea dumnezeiască și de aceea ne apar ca fiind neobișnuite, neînțelese, provocând în sufletele creștinilor uimire sfântă, care se transformă apoi în bucurie, a subliniat Părintele Arhiepiscop.

Alte articole despre: