Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Băbeni s-a întrunit la Parohia Mănăstireni

14 Februarie 2017 / Viața Eparhiei

Luni, 13 februarie 2017, în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, la Parohia Mănăstireni, din comuna Frâncești, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”. 

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, după care părintele protoiereu Ion Dincă a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Tema întâlnirii, intitulată „Despre sfintele icoane”, a fost prezentată de părintele Florin Mihai, preot paroh la Parohia Mănăstireni. Părintele a explicat înțelesul cuvântului ,,icoană” care derivă din grecescul ,,εικον” și înseamnă ,,chip”, subliniind că icoana este fereastră către cer, mărturisire a credinţei şi mijloc de a grăi cu Dumnezeu şi sfinţii Săi, obiect de cult care împodobește de veacuri sfintele lăcaşuri, dar şi casele dreptmăritorilor creştini, care se roagă înaintea lor pentru spor în credinţă şi în fapte bune, aplicarea învăţăturii ortodoxe fiind posibilă doar prin cinstirea cu evlavie a sfintelor icoane,

După prezentarea referatului s-au purtat mai multe discuții, dezbătându-se probleme de ordin misionar-pastoral, cultural, social-filantropic şi administrativ apărute în cadrul vieţii şi activităţii preoţilor şi enoriaşilor din parohii.

În încheiere, părintele protopop Ion Dincă, a mulţumit părintelui paroh pentru organizarea cercului pastoral, celorlalți preoți pentru participare şi a supus atenţiei o serie de probleme administrative.

Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral „Băbeni” a constituit un prilej de intensificare a colaborării între preoţi, manifestarea încadrându-se în rândul evenimentelor dedicate „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului , în Patriarhia Română.

Alte articole despre: