Eşti aici

Concertul extraordinar de colinde „Colindăm, Doamne, Colind”

16 Decembrie 2019 / Cultural

Numeroși vâlceni au participat duminică, 15 decembrie, la concertul extraordinar de colinde „Colindăm, Doamne, Colind”, ediția a V-a, organizat de Arhiepiscopia Râmnicului. Evenimentul a avut loc la Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu-Vâlcea. La concert a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Într-o sală arhiplină, tradiționalul concert de colinde „Colindăm, Doamne, Colind”, ediția a V-a, a încântat publicul vâlcean cu o inedită interpretare a colindelor noastre românești. Deschis de o voce cristalină a unei fetițe, colindele au răsunat apoi prin glasurile talentaților micuți din Corul de copii „Brevis” al Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru ca apoi ritmul să fie întețit de Corala Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, Corala Preoților din Protoieria Râmnicu-Vâlcea și Formația vocal-instrumentală a Arhiepiscopiei Râmnicului, dirijate de către pr. prof. dr. Siluan-Dumitru Scurtu.

Concertul de colinde a culminat cu momentele solistice susținute de soprana Monica Valentina Scurtu, Laura Constantinescu,  pr. Ioan Liviu Găman. Pentru acest concert, Formația vocal-instrumentală a Arhiepiscopiei Râmnicului a fost compusă din Galina Nemțeanu (pian), Claudiu Dorin Fărcaș (oboi), Vlad Răileanu (vioară), Viorel Papuc (nai, fluier), Ciprian Niță,  Ben Trandafir, Alexandru Popescu (chitară) și Mihai Rotariu (percuție).

Regia artistică și muzicală au aparținut părintelui Siluan-Dumitru Scurtu.

Alte articole despre: