Eşti aici

Cercul pastoral Horezu 2 s-a întrunit la Parohia Urșani

Parohia Horezu II, din satul Urşani, oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, a găzduit joi, 3 septembrie 2015, la  biserica cu hramul ”Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată ”Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”.

Întrunirea a debutat cu Taina Sfântului Maslu, săvârşită în biserica parohială, și a continuat cu dezbaterea temei „Misiunea culturală a bisericii în societatea contemporană”.

În prezentare, preotul paroh Constantin Mănescu, a ţinut să sublinieze  că, „în afara misiunii de sfințire și de conducere a credincioșilor pe calea mântuirii, Biserica mai are și misiunea culturală , întemeiată pe slujirea profetică și învățătorească a Mântuitorului, prin care El descoperă adevărul absolut despre Dumnezeu și despre normele morale, confirmând și prin faptă învățătura Sa, ca pildă supremă de viață desăvârșită”.

Făcând o retrospectivă a cercurilor pastorale din Protoieria Horezu, în lucrarea sa, părintele a conchis că, „preoții rânduiți la susținerea temelor, le-au abordat și le-au tratat cu seriozitate cuvenită, atât în ce privește misiunea parohiei azi, care rămâne centrul vieții spirituale a comunității creștine ortodoxe, adunate în iubirea Preasfintei Treimi, cât și în ceea ce privește misiunea mănăstiri azi sub aspect sacramental-liturgic, misionar, cultural-educațional, social-filantropic și administrative-gospodăresc”.

Tema a fost deosebit de bine elaborată, conturată și conferențiată de către susținător. La final, s-au rostit alocuțiuni de către preoții Constantin Dumitrescu, coordonatorul cercului, Dumitru Diaconu, Ion Marin, alocuțiuni ce au scos în evidență aspectul că acum, mai mult ca oricând, într-o societate orbită de întunericul patimilor, în care totul se vinde și se cumpără pe bani, în care cinstea și omenia sunt o rușine, iar munca este izvor de sărăcie, Biserica este chemată prin slujitorii săi, atât la nivel superior, cât și la nivelul parohiei și al mănăstirilor, să ofere credincioșilor lumina lui Hristos, învățăturile Lui, pilda și modelul Lui de viață. Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului preoţesc nr. 2 Horezu, va avea loc la 6 octombrie 2015, la Parohia Horezu I, în biserica parohială cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

Alte articole despre: