Eşti aici

Sprijin și binecuvântare pentru Centrul de Transfuzii Vâlcea

14 Iunie 2023 / Social

Preoți și credincioși din Arhiepiscopia Râmnicului s-au implicat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în campaniile de donare de sânge, organizate periodic de către Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului în colaborare cu Centrul de Transfuzii Vâlcea.

Întrucât de sânge este o permanentă nevoie în actul medical, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a instituit în anul 2005  Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, în data de 14 iunie, pentru a crește gradul de conștientizare în societate cu privire la nevoia de a dona sânge, dar și pentru a arăta recunoștiința față de donatorii care salvează vieți făcând aceasta, în mod voluntar.

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin Campania națională „Donează sânge, salvează o viaţă!”, fapt concretizat și prin implicarea Arhiepiscopiei Râmnicului care a desfășurat acțiuni de donare de sânge, cu participarea clericilor și a credincioșilor.

Pentru încurajarea acestor acțiuni dar și sprijinirea personalului care lucrează în cadrul Centrului de Transfuzii Vâlcea, Părintele Mercurie Daniel Apostol, Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit o slujbă de binecuvântare, în care, alături de preoții și voluntarii prezenți, a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru dobândirea celor folositoare mântuirii.

„În semn de recunoștință pentru implicarea în acțiunile de donare de sânge, reprezentanții Centrului de Transfuzii au oferit daruri și diplome de apreciere, atât donatorilor, cât si celor care sprijină activitatea de donare de sânge în județul Vâlcea”, a precizat Viorica Adriana Iancu, Consilier Social.

Este nevoie de sânge. Doar 2% dintre români donează

Numărul donatorilor din România nu depăşeşte 2% din populaţie, faţă de media europeană de 10 la sută. Prin urmare, cantitatea recoltată zilnic în ţară este cu mult sub necesarul unităţilor sanitare. Cele mai mari cantităţi de sânge sunt folosite la transplantul de ficat, de cord, rinichi, medular şi în oncologie.

Transfuziile de sânge și produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieți în fiecare an. Aceste operațiuni medicale pot ajuta pacienții care suferă de afecțiuni ce pun viața în pericol și susțin procedurile medicale și chirurgicale complexe.

Alte articole despre: