Eşti aici

În săptămâna premergătoare Duminicii Orbului, persoanele cu deficiențe de vedere din cadrul ANR – Vâlcea au vizitat Mănăstirea Sâmbăta de Sus

19 Mai 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, joi, 18 mai 2023, Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, cu sprijinul Protoieriei Călimănești, a organizat un pelerinaj gratuit cu caracter social şi misionar pentru 20 de persoane din cadrul Asociației pentru Nevăzători Vâlcea, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, județul Brașov.

Beneficiarii acestui pelerinaj au vizitat Mănăstirea Sâmbăta de Sus, unde a viețuit și părintele Teofil Părăian, un mare părinte duhovnicesc, un propovăduitor al credinţei lucrătoare prin iubire și rugăciune, un model reprezentativ pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Nevăzător, dar luminat prin fapte bune, Părintele Teofil şi-a întemeiat viaţa pe propovăduirea credinţei prin rugăciune şi prin cultură.
„Prin această acţiune cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie și împreună cu părintele Cătălin Țicu, secretar al Protoieriei Călimănești, ne-am dorit să aducem un dar memorabil acestor persoane cu deficiențe de vedere, prin care să cunoască frânturi din viața unui mare duhovnic care deși s-a născut orb, a reușit să devină un reper luminos pentru mulți, prin apropierea de Dumnezeu și prin lucrarea faptelor bune.
Totodată, fiind și ziua muzeelor, membrii grupului au avut ocazia de a vizita Muzeul Mănăstirii, unde sunt expuse mai multe obiecte cu o valoare patrimonială deosebită, în special icoane vechi pe sticlă
”, a precizat doamna Viorica Adriana Iancu, Consilier Social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: