Eşti aici

Mănăstirea Suiești a început parteneriatul cu Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe, pentru distribuirea de alimente

19 Octombrie 2018 / Social

Decizia obștii Mănăstirii Suiești de a pregăti alimente pentru familiile nevoiașe a intrat în deplină concordanță cu activitățile sociale desfășurate de Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe a Arhiepiscopiei Râmnicului, fapt ce a pregătit un parteneriat în care Mănăstirea Suiești va oferi pachete care să fie distribuite de membrele Ligii.

Parteneriatul a debutat prin dăruirea a 50 de pachete cu alimente de bază care vor fi împărțite de Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe și va continua această lucrare în fiecare lună.

„Având ca model activitatea Sfântului Ierarh Calinic, pe când era stareț al Mănăstirii Cernica, aflăm de acolo că deși avea o obște de 300 de viețuitori, a mai hrănit încă atâția credincioși, iar în vremuri de război a adăpostit în incinta mănăstirii sute de oameni cărora le-a dat hrană. Lucru care ne-a inspirat și pe noi să procedăm în felul acesta, știind că monahul trebuie să aprofundeze sărăcia și să o împerecheze cu milostenia. Ne bucurăm că am găsit o formă plină de responsabilitate și dăruire de a practica această lucrare, având distribuitori pe „ucenițele Domnului”, a subliniat părintele Protosinghel Antim Motorga, starețul Mănăstirii Suiești.

Alte articole despre: