Eşti aici

Daruri pentru copii și adulți instituționalizați

17 Decembrie 2021 / Social

Preoți de la parohii din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, însoțiți de tineri și credincioși, au oferit joi, 16 decembrie, daruri pentru copii și adulți instituționalizați la Centrul de recuperare neuropsihiatrică nr. 1 Băbeni, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Activitatea social-filantropică a fost coordonată de pr. Nicolae Proteasa, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar la săvârșirea acestei fapte s-au alăturat reprezentanți ai Consiliului elevilor al Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” și credincioși din parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Râmnicu Vâlcea.

Precum și la precedentele acțiuni desfășurate, beneficiarii Centrului de recuperare neuropsihiatrică nr. 1 Băbeni au primit daruri constând în articole de îmbrăcăminte, fructe și diferite produse alimentare.

Întâlnirea cu adulții și copiii instituționalizați la așezământul social din Băbeni, în aceste zile premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului – înțeleasă ca o sărbătoare a darurilor, este mai mult decât o faptă de sprijinire și neuitare a suferinței celor din centrele sociale, și anume o lecție pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox și un îndemn pentru credincioși ca să conștientizeze binele ca pe un firesc al vieții de zi cu zi și ca pe un prilej de a urca o nouă treaptă a scării ce se înalță din lăuntrul lor spre Împărăția cea veșnică a Preasfintei Treimi.

Alte articole despre: