Eşti aici

„Copilăria, bucuria tuturor” – proiect social al Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

16 Februarie 2018 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe au desfășurat în  cadrul proiectului „Copilăria, bucuria tuturor”, două acțiuni la Centrele de plasament „Ana” și Centrul de primire în regim de urgență a copilului din Râmnicu-Vâlcea, în zilele de 14 și 15 februarie.

„În cadrul primei acțiuni, scopul întâlnirii a fost de a informa autorizat copiii și adolescenții asupra păstrării stării de sănătate, dar neprețuit pe care nu trebuie să-l piardă, precum și asupra unor măsuri de prevenție a apariției bolilor, invitată fiind doamna doctor Cezara Teodorescu, medic specialist în dermato-venerologie. Doamna doctor le-a prezentat pe scurt afecțiunile de care se ocupă această ramură a medicinii, riscurile la care se expun și importanța dobândirii unor cunoștințe corecte privind diferite aspecte ale sănătății, precum și modul de acționare in cazul imbolnăvirii, sfaturile fiind acordate in dublă calitate, cea de specialist și cea de mamă. La final, multitudinea întrebărilor la care a fost supusă doamna doctor, a demonstrat importanța acestei întâlniri și a reluării acestui gen de acțiuni.

Cea de-a doua întâlnire s-a desfășurat în mijlocul celor mici unde, într-o atmosferă de povești și cântece, doamnele de la Ligă au dăruit și au primit multă afecțiune, timpul petrecut împreună scurgându-se repede”, a precizat doamna Delia Zamfirescu, președinta Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului.

Copiii au primit fructe și dulciuri din partea participantelor.

Acțiunile au fost realizate în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Alte articole despre: