Eşti aici

Activități sociale desfășurate de Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

19 Ianuarie 2017 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marţi 17 ianuarie 2017, membrele Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea au desfăşurat o frumoasă acţiune intitulată „De ziua voastră nu sunteţi singuri”, în cadrul proiectului „Iubirea de aproapele meu” la Centrul de Plasament Ana din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Trupa de teatru „Constantin Popian” a Arhiepiscopiei Râmnicului condusă de doamna profesoară Doina Micletzi, având ca protagoniste micuţele actriţe de la Secţia de Artă Dramatică a Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Râmnicu-Vâlcea, a prezentat piesa „Româncuţa” de I.L. Caragiale care a fost urmărită cu mult interes de copii, fascinaţia oglindindu-se pe chipurile lor gingaşe. Prezentarea a continuat cu o lecţie de teatru la care au fost invitaţi să evolueze şi copiii din Centru, „joaca” având scopul de a descoperi noi talente, dar şi de a-i face să înţeleagă acest mod de exprimare, prin arta scenică.

La final, cu ajutorul sponsorilor, membrele Ligii au oferit un tort aniversar pentru copiii din Centrul Ana sărbătoriţi în lunile decembrie şi ianuarie, iar sala a răsunat de urarea tradiţională de „La mulţi ani!”. De buna desfăşurare a evenimentului s-a ocupat Liga Femeilor Creştin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Mănăstirea Ostrov, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Alte articole despre: