Eşti aici

Spiritualitatea mărturisitoare a culturii româneşti
Spiritualitatea mărturisitoare a culturii româneşti
Spiritualitatea mărturisitoare a culturii româneşti
Spiritualitatea mărturisitoare a culturii româneşti
Culegere de studii științifice

Spiritualitatea mărturisitoare a culturii româneşti în perioada Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu

12 Ianuarie 2016 / / Pr. Nifon Dorin Iancu

Cartea cuprinde referatele ştiinţifice susţinute în cadrul celor două simpozioane internaţionale organizate de Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului la Sfintele Mănăstiri Hurezi și Bistrița, în luna septembrie 2014, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la jertfa mucenicească a Sfinților Martiri Brâncoveni.

La sfârșitul anului 2014, la Editura Praxis a Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului, în Colecția Academica, a apărut cartea de studii științifice intitulată Spiritualitatea mărturisitoare a culturii româneşti în perioada Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.

Cartea, tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cuprinde referatele ştiinţifice susţinute în cadrul celor două simpozioane internaţionale organizate de Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, la Sfânta Mănăstire Hurezi (2-3 septembrie 2014) și la Sfânta Mănăstire Bistrița (25-26 septembrie 2014), din județul Vâlcea, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la jertfa mucenicească a Sfinților Martiri Brâncoveni.

Volumul, coordonat de Pr. Dr. Ștefan Zară, Consilier cultural al Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului, cuprinde 16 referate științifice, semnate de academicieni și profesori universitari de marcă ai teologiei și artei bisericești, precum și o serie de fotografii color reprezentative pentru arta brâncovenească și post-brâncovenească.

Prin studiile puse la îndemâna cititorilor, lucrarea prezintă atât resorturile care au dat naștere artei și culturii brâncovenești, cât și premisele necesare unei dezvoltări în actualitate a moștenirii brâncovenești, care viza în mod unilateral viața culturală, socială și spirituală a societății românești din acea vreme.

Cititorii au posibilitatea procurării acestei cărţi de la magazinele de colportaj ale Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului. Pentru studiu, cartea poate fi găsită și în bibliotecile centrale, orășenești și județene.

293 pag.

Alte articole despre: